Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

Νέες πάνες - low budget - και τώρα τί κάνουμε;

Τώρα που οι παλιές μας πάνες εμφανίζουν διαρροές τί κάνουμε; Πρώτα ακολουθούμε μέθοδο για stripping ώστε να απομακρύνουμε τυχόν υπολοίμματα από τα καλύμματα και τα επιθέματα. Αν επιμένουν; Σημαδια όπως "βρεγμένο" κάλυμμα στην αδιάβροχη πλευρά του δεν είναι φυσιολογικά. Σκέφτομαι ότι τις ξέκανα τις πάνες με τα πειράματά μου. Πρέπει να πάρω καινούριες τώρα; Σκέφτηκα να πάρω κάποιες, καμιά δεκαριά για να ελαφρύνω λίγο το φόρτο των παλιών και να δω πώς θα πάει..

Η αλήθεια είναι ότι αυτή την εποχή δε θα ήθελα να διαθέσω πολλά χρήματα για αυτή την ιστορία.. Επίσης θα αγόραζα ξανά μόνο πάνες τύπου POCKET γιατί από άλλους τύπους πάνας έχω μείνει δυσαρεστημένη και έχω κάνει και μερικές πολύ "άκυρες αγορές" που μου έχουν κοστίσει πάνω από 200 ευρώ και οι πάνες κάθονται στο ντουλάπι..

Λοιπόν για να μη μακρυγορώ, ψάχνοντας στο ebay για καμιά ευκαιρία, βρήκα αυτό που ήταν φυσικό να προκύψει.. Πάνες made in China. ΠΟΛΛΕΣ και ΦΤΗΝΕΣ. Πολύ φτηνες.. γύρω στα 7 δολάρια η μία.. Παρήγγειλα εννοείται μία για να δω αν θα είναι πεταμένα λεφτα. Προς μεγάλη μου έκπληξη, μετά από ένα μήνα χρήσης μπορώ να πώ ότι είμαι απολύτως ευχαριστημένη προς το παρόν.
Έχω ήδη παραγείλει κι άλλες. Σχεδόν 30 ευρώ για 6 πάνες POCKET με ένα επίθεμα στην καθεμία.
Δείτε στις εικόνες πώς είναι. Τις χρησιμοποιώ όπως τις Fuzzibunz αλλά έχουν μία σειρά κουμπάκια στα πλάγια, όχι δύο. Αυτό τις κανει λίγο λιγότερο σταθερές αλλά δε φεύγουν από τη θέση τους τα πλαϊνά. Φοβάμαι να πώ άλλα καλά λόγια..














Σε κάποιες το εσωτερικό ύφασμα fleece μοιάζει με αυτό που έχουν οι bumgenius και θεωρώ ότι ειναι το καλύτερο. Στη φωτογραφία η πορτοκαλί πάνα έχει τέτοια επένδυση. Σε κάποιες άλλες μοιάζει με το fleece που έχουν οι fuzzibunz και οι happy heinys. Αυτό από το πρώτο πλύσιμο δείχνει ταλαιπωρημένο.


Τί γνώμη έχετε για όλα αυτά; Νιώθετε αποστροφή για τα κινέζικα προϊόντα; Τα θεωρείτε ακατάλληλα για το παιδάκι σας;

3 σχόλια:

  1. Καλησπέρα!

    Έτσι από περιέργεια θα ήθελα να σε ρωτήσω δύο πράγματα για τις πάνες σου: α) με τι απορρυπαντικό τις πλένεις; β) τι ηλικίας είναι το μωρό σου; Ρωτάω γιατί αν κάνεις stripping στις πάνες αλλά πλένεις με κάτι που έχει σαπούνι (έστω και σε μικρό ποσοστό), ίσως είναι δώρο άδωρον. Εγώ για να ξελιγδώσω το φλις χρησιμοποιούσα τοπικά ένα οικολογικό υγρό πιάτων, χωρίς σαπούνι και πολύ τρίψιμο με βουρτσάκι. Επίσης, τα παιδιά όσο μεγαλώνουν κάνουν τσίσα και κακά που λεκιάζουν χειρότερα από τη φάση που ήταν μωρά, άσε που όταν κάνουν, κάνουν μπόλικα ;-) Η καθαριότητα στις πάνες γίνεται δύσκολη και οι διαρροές μπορούν να γίνουν συχνές, ιδίως τη νύχτα.

    Όσο για τις κινέζικες πάνες και την ποιότητά τους, μάλλον ο χρόνος θα δείξει. Συμπαθητικές φαίνονται πάντως από τις φωτογραφίες! Τώρα για τις προδιαγραφές τους ... δεν ξέρω αν θα τις εμπιστευόμουν. Βέβαια, ίσως είναι καλύτερες από κάποιες φθηνές πάνες μιας χρήσεως...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γεια!! Τις πάνες τις πλένω με Κlar υγρό από καρυδοσάπουνα, εσύ μου το είχες συστήσει και είμαι απόλυτα ευχαριστημένη, από τότε που το χρησιμοποιώ οι πάνες δεν έχουν κατάλοιπα απορρυπαντικού και ποτέ δε μυρίζουν άσχημα!
    Το μωράκι είναι 11 μηνών τώρα.. Οι διαρροές στις πάνες δεν οφείλονται σε build up στο fleece αλλά σε ζημιά που έχει γίνει στο PUL. Το PUL "ποτίζει" σαν να μην είναι απόλυτα αδιάβροχο.. Φταίει η φθορά και σίγουρα η κακή μου συμπεριφορά απέναντί τους.. Εκανα πολύ βάρβαρα πλυσίματα.
    Οι κινέζικες τα πάνε μια χαρά προς το παρόν. Κρατάνε πάαρα πολλά τσίσα χωρίς διαρροές. Το φλις και το PUL είναι πάρα πολύ στεγνά και σηκώνω την πάνα και είναι μισό κιλό από τα τσίσα. Δεν το πιστεύω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλησπέρα! Εγώ πιστεύω ότι οι πάνες πρέπει να είναι από καλή μάρκα και να έχουν πολύ καλή ποιότητα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή