Παρασκευή, 4 Φεβρουαρίου 2011

Ακόμα ένας λόγος για να αποφύγουμε τη χλωρίνη!

Σε προηγούμενο post είχα αναφέρει ότι χρησιμοποίησα μία μικρή δόση χλωρίνης σε 4 - 5 πλυσίματα πάνας. Το είχα διαβάσει και το ακολούθησα χωρίς να το σκεφτώ πολύ! ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ! Εκτός από τους λόγους που είναι προφανείς, πρέπει να πώ ότι άλλος ένας λόγος που ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΞΑΝΑΕΚΑΝΑ είναι ότι γρήγορα φάνηκαν τα σημάδια φθοράς στις πάνες.
Τώρα που μεγαλώνει το δεύτερο μωράκι της οικογένειας και οι υφασμάτινες πάνες είναι σε πλήρη χρήση, δυστυχώς έχουν αρχίσει να εμφανίζουν διαρροές σε καταστάσεις που δεν τις δικαιολογούν. Εννοώ ότι μπορεί τα επιθέματα να μην έχουν και τόσα πολλά τσίσα, αλλά να έχει "βραχεί" το PUL ύφασμα και τα ρουχαλάκια του μωρού στη συνέχεια.
Έψαξα λίγο σχετικά με το πόσο καιρό περιμένει κανεις να "κρατήσουν" οι πάνες. Είναι λογικό να ταλαιπωρούνται από τα συνεχή πλυσίματα και να μην αντέχουν για πάντα. Απ' ότι είδα τα περισσότερα προβλήματα ξεκινάνε από τα λάστιχα και τα velcro και ακολουθεί το ύφασμα PUL που σιγά σιγά φθείρεται. Σε κάποια σελίδα αναφέρει ότι μπορεί κανείς να περιμένει να αντέξουν 200+ πλυσίματα οι πάνες μέχρι να εμφανίσουν σημάδια φθοράς. Και αυτό με την παραδοχή ότι δε θα χρησιμοποιηθεί ΠΟΤΕ χλωρίνη στο πλύσιμο. Και βρίσκω πια συχνά μπροστά μου πολλά DOs and DONTs για πλύσιματα πάνας που ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ τη χλωρίνη. Καλύτερα για όλους. Ένα πολύ καλό βρήκα στη σελίδα αυτή και νομίζω ότι καλό θα ήταν να το μεταφράσω για όσους ενδιαφέρονται (http://www.babycottonbottoms.com/cloth_diaper_washing.htm).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου