Απαράβατοι κανόνες:
Πλένουμε με απορρυπαντικό ειδικό για υφασμάτινες πάνες, που δεν έχει πρόσθετα και δεν αφήνει κατάλοιπα στα υφάσματα. Δε χρησιμοποιούμε μαλακτικό! Δε χρησιμοποιούμε χλωρίνη ούτε άλλα λευκαντικά!
Το πρώτο μας μέλημα είναι να ξεπλυθούν οι πάνες καλά. Τα βήματα που ακολουθώ εγώ είναι τα εξής. Τις βάζω στο πλυντήριο και πλένω πρώτα σε κρύο νερό ένα πρόγραμμα που κάνει μόνο ξεβγάλματα. Το δικό μου πλυντήριο κάνει 3 ξεβγάλματα και στύψιμο σε αυτό το προγραμμα. Αν είναι πολύ λερωμένες μπορεί να το βάλω και δυο φορές. Βοηθάει να φύγουν τα πολλά τσίσα γιατί είναι πολύυυυ ποτισμένες!
Μετά τις βάζω στους 60 βαθμούς. Σε δυνατό πρόγραμμα δηλαδή. Τις πλένει μία ώρα και μετά κάνει πάλι 3 ξεβγάλματα με κρύο νερό και δυνατά στυψίματα μεταξύ τους. Οι 60 βαθμοί είναι απαραίτητοι για μια σχετική αποστείρωση! 60 ή 70 βαθμούς προτείνουν οι κατασκευαστές. Αντέχουν και τα καλύμματα σε αυτό.
Στο τέλος αν δω ότι το απορρυπαντικό δεν ξεβγάζεται καλά, βάζω και ένα πρόγραμμα ξεβγάλματος ακόμα.
Προϊόντα μέλισσας και λοιμώξεις αναπνευστικού.
Πριν από 12 χρόνια
Hi Stella
ΑπάντησηΔιαγραφήYou have won a print from Alga Net via my blog.
Please email me your address and full name plus email address to artenzie@cox.net so that I can forward it to the lady who will be sending you the prints.
All the best,
Enzie
ναι αλλα με αυτό τον τρόπο σπαταλάς πολύτιμο νερό...θα αρκούσε νομίζω ένα απλό ξέπλυμα με το χερούλι του ντους αφου λερωθούν και μετά ένα πλυντήριο στους 60..γιατί οχι μαλακτικό;
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ για το σχόλιο!! Τις πάνες πάντα τις βάζω καθαρές στον αυτοσχέδιο "κάδο" μου μέχρι να πλυθούν. Εννοώ χωρίς οτιδήποτε που δεν είναι τσίσα.. Αν τις πλύνεις παραπάνω επειδή κρατάνε πολλά υγρά και μένουν στον "κάδο" έως και δύο μέρες τότε μυρίζουν πολύ πιο έντονα. Αυτό μετά από trial and error. Αυτό που λέω για τα 2 x 3 ξεβγάλματα είναι υπερβολή και δεν το κάνω πια. Το είχα κάνει καναδυό φορές στην αρχή που είχα πρόβλημα με το απορρυπαντικό. Τώρα κάνω μία 3αδα σύντομων ξεβγαλμάτων για να είναι καλά. Πρέπει όταν μπουν για πλύσιμο στους 60 να είναι αρκετά καθαρές γιατί αλλιώς δεν καθαρίζουν καλά. Επίσης στο νησί που μένουμε το νερό είναι ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΟ και αυτό επηρρεάζει ότι δεν ξεγβάζονται εύκολα τα ρούχα.. Είναι γενικό πρόβλημα εδώ.. Αυτό το σημείο πρέπει να το διευκρινίσω στο ποστ μου και καλά θα κάνω να το φροντίσω σύντομα..
ΑπάντησηΔιαγραφήΜαλακτικό απαγορεύεται γιατί αφήνει κατάλοιπα στις πάνες - σε όλα τα ρούχα άλλωστε - και μετά απο μερικές πλύσεις αν η πάνα έχει fleece τα τσίσα θα κυλάνε επάνω του αντί να τα ρουφάει. Είναι μια κόλαση αυτό, το έχω ζήσει. Κάποιοι βάζουν λευκό ξύδι αλλά εδώ με το τρελό νερό μας δεν κάνει και πολλά πράγματα..
Γεια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαταρχήν συγχαρητήρια για το χρησιμο μπλογκ!
Χρησιμοποιώ υφασματινες πανες για το μωρο μου εδω και 4,5 μηνες. Απο το περας του 2ου μηνα.
Οταν ηταν πιο μικρος που τα κακα ηταν πιο νερουλά τις πανες τις εβαζα οπως ηταν στο πλυντηριο -πλυσιμο 50 ή 60 C, συνηθως προπλυση- και συνηθως δεν εμεναν λεκεδες . Αλλά ακομα και αν εμεναν, εφευγαν στην επομενη πλυση.
Θα ηθελα να ρωτησω τι κάνουν οι υπολοιπες μαμαδες οταν τα κακα αρχιζουν να ειναι πιο
πυκνα/στερεά.??
Πως βαζουμε "καθαρες" τις πανες στο πλυντηριο?
Ευχαριστώ για το σχόλιο! όταν τα κακάκια του μωρού είναι πυκνά έως στερεά τα αφαιρούμε από την πάνα πριν την αποθηκεύσουμε στον κάδο μας και μέχρι το πλύσιμο! Εγώ όταν δεν ήταν ακριβώς στερεά αλλά είχαν υφή λάσπης χρησιμοποιούσα τις ειδικές χάρτινες βιοδιασπώμενες λωρίδες για να μην παιδεύομαι πολύ. Τώρα που είναι πιο στερεά, απλά τα ρίχνω στην τουαλέτα, και βάζω την πάνα στον κάδο μαζί με τις άλλες!
ΑπάντησηΔιαγραφή