Τρίτη 3 Μαρτίου 2009

Πάνες τύπου pocket - bumgenius, fuzzibunz, happy heinys

Οι αγαπημένες μου υφασμάτινες πάνες είναι οι πάνες τυπου pocket. Είναι ουσιαστικά μια υφασμάτινη "θήκη" σε σχήμα πάνας. Η μία πλευρά της θήκης είναι φτιαγμένη με αδιάβροχο ύφασμα PUL και άλλη πλευρά είναι φτιαγμένη με ειδικό fleece ύφασμα, γνωστό ως microfleece (κάθε εταιρία συνήθως χρησιμοποιεί και διαφορετική ποιότητα microfleece). Στη θήκη αυτή μπαίνουν απορροφητικά μακρόστενα επιθέματα που "ρουφάνε" μετά μανίας αυτά που δε θέλουμε να βγουν εκτός :)

Οι πρώτες pocket πάνες που αγόρασα από το εξωτερικό είναι οι bumgenius 3.0 one size. Στις παρακάτω φωτογραφίες βλέπετε μια κίτρινη bumgenius που έχει χρησιμοποιηθεί δεκάδες φορές και έχει υποστεί μικρή φθορά. Η φθορά αυτή προέρχεται κυρίως από τα velcro tabs που κουμπώνουν την πάνα και ταλαιπωρούν όποιο ύφασμα ακουμπήσουν κατα λάθος. Πριν κάθε πλυση κουμπώνουμε καλά αυτά τα tabs για να μην "πιάσουν" κανένα ύφασμα μέσα στο πλυντήριο. Καμιά φορά όμως ξεκουμπώνουν καθώς οι πάνες πλένονται και έχουμε ατυχήματα.. Κομπάκια στο PUL ύφασμα δηλαδή και άλλα τέτοια..

Το microfleece που χρησιμοποιεί στο εσωτερικό είναι εξαιρετικό και δεν εχει υποστεί καμία φθορά. Εκτός αυτού καθαρίζει τέλεια αν όχι με την πρώτη πλύση, σίγουρα μετά από μερικές πλύσεις. Έχει τέλεια εφαρμογή και δεν είναι πολύ ογκώδης. Τα κουμπάκια στην μπροστινή μεριά της πάνας είναι αυτά που την κάνουν one size. Κουμπώνοντας κατάλληλα επιτρέπουν να γίνεται η πάνα πιο μακριά και να φτάνει πιο ψηλά στην κοιλίτσα και τη μεσούλα του μωρού. Στη σελίδα της εταιρίας (bumgenius one size) λέει ότι ένα μωρό μπορεί να τη φορέσει από 3,5 κιλά μέχρι να γίνει σχεδόν 18 κιλά. Αυτό δεν το έχω τσεκάρει ακόμα αλλά ο δικός μας μπόρεσε να φορέσει αυτή τη μάρκα απ' όταν ήταν 4,5 κιλά περίπου και συνεχίζουμε μέχρι και τώρα που είναι 9 χωρίς να εκμεταλλευόμαστε ακόμα το μέγιστο ύψος της.
Κάθε bumgenius περιείχε και δύο επίθεματα. Το ένα μεγάλο, με snaps για να διπλώνει όταν η πάνα είναι σε "κοντή" ρύθμιση και το δεύτερο μικρό για ενίσχυση όταν χρειάζεται. Πολύ καλή απορροφητικότητα από των συνδυασμό των δύο!



Στην προσπάθειά μου να ξεφορτωθώ το κλείσιμο με το velcro, δοκίμασα και τις πιο δημοφιλείς πάνες με snaps. Κουμπώνουν μπροστά σε τέσσερα σημεία αντί να χρησιμοποιούν velcro αυτοκόλλητα.

Το microfleece στο εσωτερικό της πάνας δεν είναι τόσο τέλειο όσο των bumgenius ως προς την αντίσταση στη φθορά, ωστόσο κάνει άψογα τη δουλειά του να στέλνει τα υγρά στο εσωτερικό και καθαρίζει και αυτό τέλεια. Έχει επίσης εξαιρετική εφαρμογή και δεν είναι πολύ ογκώδης πάνα. Δεν είναι one size οπότε όταν το μωρό ξεπερνά κάποιο βάρος πρέπει κανείς να αλλάζει νούμερο.. Αυτή την εποχή το μωρό μας φοράει fuzzibunz σε δύο μεγέθη. Small και Medium. Τις small ακόμα δεν τις κουμπώνουμε στην πιο ακραία τους ρύθμιση οπότε έχουμε ακόμα λίγο καιρό και με αυτές. Στη σελίδα της εταιρείας (fuzzibunz size chart) φαίνεται να αντιστοιχεί το small μέγεθος για βάρος από 3,5 μέχρι 9 κιλά. Προφανώς για μωρά με "λεπτή κοψιά" το διάστημα αυτό μεγαλώνει. Μέσα στους επόμενους δύο μήνες θα ξέρουμε λογικά μέχρι πιο βάρος μας κάλυψε το small.
Οι medium αντιστοιχούν σε μωρά βάρους από 7,5 μέχρι 15 κιλά. Στη σελίδα πάντως αναφέρεται ότι πολλά μωρά δεν περνούν ποτέ στο large καθώς το medium τους κάνει μέχρι να απαλλαγούν από το βραχνά της πάνας για τα καλά! Απ' ότι φαίνεται με βάση την ως τώρα εμπειρία μου αυτό δεν είναι υπερβολή. Λογικά (ελπίζω) θα ανήκει και το δικό μας μωρό σε αυτή την κατηγορία..
Κάθε fuzzibunz περιείχε και ένα επίθεμα ανάλογο του μεγέθους της. Πιο μικρό για το small και πιο μεγάλο για το medium.



Η τελευταία πάνα τύπου pocket που χρησιμοποιούμε αυτό τον καιρό είναι η happy heinys. Είναι πολύ ωραίες one size πάνες, με μεγάλα velcro tabs για καλύτερο κλείσιμο. Νομίζω ότι έχουν καλύτερη εφαρμογή σε στρουμπουλά μωρά και όχι σε πολύ λεπτά, πάντως μας έχουν βολέψει μια χαρά! Διάλεξα αυτές με τα μεγάλα velcro tabs γιατί περίμενα ότι δεν θα είχαμε τα ατυχήματα που έχουμε με τις bumgenius. Τελικά έκανα λάθος. Αρκετές φορές και αυτά ανοίγουν στο πλυντήριο και "πιάνουν" άλλες πάνες τις οποίες και τραυματίζουν..
Κάθε τέτοια πάνα που αγόρασα περιελάμβανε στην τιμή και δύο επιθέματα, ένα μεγάλο και ένα μικρό, που είναι πολύ απορροφητικά. Πολύ καλό πακέτο δηλαδή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου