Δευτέρα 23 Μαρτίου 2009

Cloth diaper pail - Πού διατηρούμε τις βρόμικες πάνες;

Όταν ξεκίνησαμε να χρησιμοποιούμε τις υφασμάτινες πάνες, τις βρόμικες πάνες τις διατηρούσα σε κουβά, ξηρές. Δηλαδή για να είμαι ακριβής σε μια λεκάνη απ αυτές που πλένουμε τα ρούχα στο χέρι καμιά φορά. Μεγάλη, οβάλ σα μπανάκι μωρού. Ήταν καλό να αερίζονται οι πάνες αλλά μερικά πράγματα με κούραζαν πολύ. Πρώτον έπρεπε να κρύβω τον κουβά κάθε φορά που είχαμε επισκέψεις και γενικά δεν είχε και την καλύτερη εικόνα το μπάνιο μας. Επίσης έπρεπε να πλένω τον κουβά κάθε φορά που έβαζα τις πάνες για πλύσιμο και είχα κουραστεί. Καλό πλύσιμο και μια δυο φορές το μήνα του έκανα και ένα πλύσιμο με ξύδι αντί χλωρίνης. Βαβούρα.

Τώρα δοκιμάζω κάτι άλλο. Πήρα μια τσάντα αδιάβροχη από το εξωτερικό, αυτή συγκεκριμένα με τα ελαφάκια και έραψα μία επένδυση από ύφασμα PUL που είναι αδιάβροχο. Αυτό το είχα παραγγείλει παλιότερα που έλεγα ότι θα ράψω πάνες μόνη μου. Ήταν ένα σχέδιο που απέτυχε και έτσι μου έμεινε το ύφασμα.. Τώρα βάζω την επένδυση μέσα στην ήδη αδιάβροχη τσάντα για να μην την πλένω κάθε φορά. Βάζω δηλαδή τις πάνες στο πλυντήριο και την επένδυση μαζί τους για να πλυθεί. Κανονικά πρέπει να ράψω και μια δεύτερη επένδυση για να μη βγαίνει άχρηστη η τσάντα μέχρι να στεγνώσει η πρώτη.



Στο εξωτερικό πουλάνε παρόμοιες τσάντες που πλένονται στο πλυντήριο με τις πάνες και κλείνουν με φερμουάρ. Τις λένε wetbags. Να για παράδειγμα κάποιες πολύ όμορφες. Το ότι κλείνουν δε μου αρέσει γιατί οι πάνες δεν αερίζονται καθόλου και μυρίζουν πάρα πολύ μετά. Το δοκίμασα και έραψα μια τέτοια αλλά δεν άντεξα τη "μπόχα" και έτσι μετά από καιρό είπα να δοκιμάσω αυτο το κάτι άλλο που κάνω τώρα. Μέχρι στιγμής πάει καλά και μάλλον θα το κρατήσω!

4 σχόλια:

  1. Διάβασα κάπου ότι είναι καλό να αποθηκεύονται σε ένα δίχτυ και μετά να πλένεις τις πάνες με το δίχτυ. Τι γνώμη έχεις για αυτό από την εμπειρία σου?
    Φωτεινή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλό ακούγεται το δίχτυ για το πλύσιμο. Όμως επειδή το δίχτυ έχει τρύπες, πού θα το ακουμπάς μέχρι να τις πλύνεις; Όπου κι αν ακουμπήσει, σε κουβά, σε τοίχο, σε πόρτα θα πρέπει να πλένεις κάθε φορά που βάζεις και τις πάνες για πλύσιμο και πριν ξανακρεμάσεις/ξαναακουμπήσεις το δίχτυ. Αν αφήσεις τις επιφάνειες άπλυτες η μυρωδιά θα είναι πολύ άσχημη και θα δημιουργήσεις μια εστία μόλυνσης μέσα στο σπίτι.. Χρησιμοποιώντας ένα αδιάβροχο ύφασμα χωρίς τρύπες γλιτώνεις από αυτή την ιστορία. Την υφασμάτινη αυτή τσάντα την πλένω κάθε φορά μαζί με τις πάνες οπότε δε μένει ίχνος βρωμιάς πουθενά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ καλή ιδέα και μάλλον θα την ακολουθήσω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή