Πέμπτη 5 Μαρτίου 2009

Cloth diaper brands in greek on-line stores - Ποιες μάρκες βρίσκουμε στην Ελλάδα;

Μέχρι στιγμής και απ' όσο γνωρίζω, δε μπορεί κάποιος να βρει όλα τα είδη υφασμάτινης πάνας στην ελλάδα. Αυτά που βρίσκουμε εύκολα είναι ξεχωριστά η πάνα από βαμβάκι ή bamboo και συμπληρωματικά τα καλύμματα από PUL. Κουμπώνουμε δύο φορές δηλαδή, όχι μία. Κερδίζουμε όμως σε απορροφητικότητα. Αυτό γιατί ενώ τα επιθέματα που βάζουμε στις pocket είναι φαρδιές λωρίδες, οι σκέτες υφασμάτινες πάνες είναι λόγω σχήματος μεγαλύτερες και ρουφάνε περισσότερα υγρά :) Για το βραδυνό ύπνο, όπου θέλουμε να μένει το μωρό με την ίδια πάνα μέχρι και 10 ώρες (!) δεν υπάρχει άλλη λύση! Οι pocket όσο εύκολες κι αν είναι στη χρήση με τίποτα δεν μπορούν να κρατήσουν στεγνά τα σεντόνια μας μετά από τόσες ώρες!!

Φυσικά λοιπόν έχουμε και μερικές τέτοιες σκέτες υφασμάτινες πάνες στη συλλογή μας και μπορώ να πώ δυο λόγια για αυτές. Έχω αγοράσει δυο τύπους από το ecofamily, και δύο άλλους από το εξωτερικό. Τους τρεις τύπους πάντως τους βρήκα στο ecofamily και παραθέτω τους συνδέσμους.

H πρώτη σκέτη πάνα που πήρα ήταν η TotsBots που δε μας κάνει καλά καλά πια αλλά μας βόλεψε για καιρό. Είναι η μωβ πάνα που βλέπετε στη φωτογραφία και το κάλυμμά της είναι το αντίστοιχο μωβ.
Είναι φτιαγμένη από bamboo και πραγματικά είναι πολύ απορροφητική και δεν προκάλεσε κανέναν ερεθισμό στο μωράκι μας (αυτό δεν ισχύει με τις pocket που παροδικά μας κάνουν κάτι ελαφριές κοκκινίλες..). Το velcro της δεν είναι το καλύτερο αλλά δεν είναι πολύ σημαντικό μάλλον. Πάντως ξεκουμπώνει στο πλυντήριο ενώ δεν πρέπει και είναι αρκετά στενό.
Η ίδια πάνα από ένα αγγλικό online κατάστημα softbots όπως βλέπω εκ των υστέρων βγαίνει και σε έκδοση με snaps-κουμπάκια αντί για χριτς χρατς. Θα το προτιμούσα χίλιες φορές αλλά τότε δεν το είχα ψάξει πολύ..



Το κάλυμμα που πήρα για την Tots Bots ήταν πολύ μέτριο πάντως. Όμορφο στην όψη (δείτε εδώ) αλλά πολύ πλαστικό και χωρίς ιδιαίτερη ελαστικότητα στα σημεία που ακουμπάει στα μπουτάκια του μωρού. Απαλό βέβαια αλλά τίποτε άλλο. Κατά τη γνώμη μου υπάρχουν πολύ καλύτερα από αυτό και δε θα το ξανά-αγόραζα με τίποτα.

Η δεύτερη είναι η πάνα Bambinex από bamboo επίσης και πολύ απορροφητική. Είναι η κιτρινούλα πάνα που βλέπετε στη φωτογραφία και το κάλυμμά της είναι το άσπρο. Ιδιαίτερα λεπτή και όχι ογκώδης. Πολύ συμπαθητική πάνα! Το κάλυμμά της επίσης πολύ καλό και απαλό. Πολύ καλή εφαρμογή στα ποδαράκια και τη μεσούλα, αγκαλιάζει τέλεια την πάνα ώστε να μην έχουμε από πουθενά διαρροές!

Οι δύο παραπάνω πάνες ήταν απαλές σα μετάξι όταν τις αγόρασα. Με το πλύσιμο όμως σκλήρυναν πολύ.. Δε φταίνε οι πάνες για αυτό βέβαια, αλλά το νερό του δικτύου μας εδώ που έχει ΠΟΛΛΑ άλατα! Μαλακτικό επίσης δεν επιτρέπεται να βάλουμε στις πάνες οπότε.. Το άσπρο ξύδι επίσης που συνηθίζεται σαν εναλλακτική μέθοδος, σε πολύ σκληρό νερό όπως εδώ δεν κάνει τίποτα! Το μωρό δε διαμαρτυρήθηκε ποτέ το καημένο βέβαια..

Μία πάνα με snaps που ισχυρίζεται ότι είναι one-size ήρθε από το εξωτερικό και τη λένε motherease. Διάβασα καλές κριτικές γι αυτή και είπα να τη δοκιμάσω. Είναι όντως πολύ καλό που έχει snaps, πολύ καλή απορροφητικότητα αλλά αρκετά ογκώδης! Χωράει μόνο σε καλύμματα μεγάλου μεγέθους! Στο αντίστοιχο κάλυμμα που πήρα σε μέγεθος small (!) δεν κατάφερε να χωρέσει πάντως.. Τουλάχιστον όχι χωρίς να έχουμε διαρροές..



Η τελευταία μου αγορά ήταν πάνες Imse Vimse και 3 καλύμματα. Δοκίμασα το medium και το large καθώς και ένα κάλυμμα με ύφασμα που έχει πολύ ωραία σχέδια. Βαμβακερό ύφασμα πάνω από το PUL δηλαδή. Τα καλύμματα αυτής της εταιρίας είναι πάρα πολύ απαλά στη μεσούλα και στα μπουτάκια του μωρού. Δεν αφήνουν σημάδια και έχουν πολύ καλή εφαρμογή. Ήταν πολύ ευχάριστη έκπληξη αυτό! Καταπληκτικά! Αυτό το κάλυμμα με την εξωτερική βαμβακερή επένδυση πάντως ήταν σκέτη αποτυχία.. :( Πολλές διαρροές γιατί αυτή η βαμβακερή επιφάνεια τραβάει πανεύκολα την υγρασία απ την πάνα και την περνάει στα ρούχα.. Καταλαβαίνετε τί γίνετε μετά.. Πολύ ωραίο, πολύ απαλό αλλά αναποτελεσματικό.. Κρίμα. Επίσης το medium από τώρα έχει αρχίσει να είναι πολύ στενό.. Το large είναι τέλειο και μας βολεύει μια χαρά.



Οι πάνες της Imse Vimse είναι πολύ απλές και πολύ φτηνές. Δεν έχουν πολύ καλή απορροφητικότητα και πρέπει κανείς οπωσδήποτε να βάλει επιπλέον επιθέματα για το βράδυ. Αυτό δημιουργεί ένα αρκετά ογκώδες αποτέλεσμα βέβαια.. Επίσης δεν έχουν κανέναν τρόπο για να κουμπώνουν!! Αφού είδα κι απόειδα να κυνηγάω το μικρό πάνω στο κρεβάτι και να μην μπορώ να τον κουμπώσω πριν καταφέρω να του φορέσω και το κάλυμμα (βασανιστήριο!) τελικά έραψα μόνη μου velcro επάνω τους και ησύχασα!

Ο καλύτερος συνδυασμός πάνας καλύματος μέχρι στιγμής είναι η πάνα motherease και το κάλυμμα Imse Vimse σε large. Γενικά τα καλύμματα πρέπει να τα παίρνει κανείς σε μεγάλο μέγεθος από την αρχή μου φαίνεται. Το medium μπορούσαμε άνετα να το είχαμε παρακάμψει αλλά δεν το είχα σκεφτεί όταν έκανα την παραγγελία.. Αυτές τις είχα πάρει από το softbots και απ' ότι βλέπω τώρα έχει και καλύμματα one size που "μεγαλώνουν" μαζί με το μωράκι. Άραγε να είναι καλά; Θα το ψάξω..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου