Τρίτη 25 Μαΐου 2010

χλωρίνη ποτέ ξανά

Λοιπόν μετά από πολύ καιρό ήλθε η ώρα να ξαναγράψω στο μικρό αυτό blog. Νομίζω η αντίδρασή μου με τη μόλυνση του μικρού και τη χλωρίνη ήταν υπερβολική. Όλες αυτές οι συμβουλές περί χρήσης χλωρίνης βέβαια δε βγήκαν από το μυαλό μου αλλά πραγματικά τα διάβασα σε πολλούς ξενόγλωσσους ιστότοπους. Αποφάσισα όμως στο εξής να διαφοροποιηθώ και να ακολουθήσω τη συμβουλή της Δανάης για δύο λόγους.
Ο πρώτος είναι προφανής, ότι δηλαδή δε θα ήθελα σε καμία περίπτωση να χρησιμοποιήσω κάτι που αποδεδειγμένα βλάπτει το περιβάλλον αν δε χρειάζεται.
Ο δεύτερος λόγος είναι ότι τώρα που έχει περάσει πολύς καιρός από όταν εμφανίστηκε ο ερεθισμός στο δέρμα του μικρού έχω καταλήξει σε κάποιο διαφορετικό συμπέρασμα. Από ότι φαίνεται, ο μικρός μας έχει ευαίσθητο δέρμα και όταν η πάνα είναι υγρή αρκετή ώρα τότε αρχίζει το δέρμα του να κοκκινίζει. Αυτό πριν και μετά την απολύμανση των πανών. Δεν παίζει και τόσο ρόλο. Την απολύμανση με πλύσιμο στους 95 βαθμούς και προσθήκη ξυδιού την είχα δοκιμάσει κι εγώ αλλά νόμιζα ότι δεν ήταν αποτελεσματική γιατί το φαινόμενο με τον ερεθισμό συνεχιζόταν. Τελικά όμως δεν πρέπει να ήταν θέμα καθαριότητας αλλα μιας ευαισθησίας του συγκεκριμένου παιδιού. Παρατήρησα επίσης ότι το φαινόμενο εντείνεται όταν πιούμε ή φάμε όξινα φρούτα! Φρεσκοστυμμένο πορτοκάλι, πολύ λεμόνι στο φαϊ μας και να σου πάλι η κοκκινίλα..
Η λύση που έχουμε βρεί είναι αυστηρά αλλαγή πάνας στις δύο ώρες ή και συχνότερα αν έχει πιεί πολλά υγρά ο μικρός! Τώρα το καλοκαιράκι νομίζω είναι η κατάλληλη ώρα για να μάθουμε να ζούμε χωρίς πάνες :) Θα είναι μια εμπειρία και αυτό. Προς το παρόν οι εντυπώσεις από τη γνωριμία με το γιογιό είναι πολύ θετικές :)

Ευχαριστώ Δανάη για το σχόλιό σου λοιπόν.. Συμφωνώ και επαυξάνω! Χλωρίνη ποτέ ξανά!!